Scroll Top
Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige

Man

Mannens hud kräver mindre men måste också tas om hand. Så klart!
Vill du att det ska gå undan? Eller gillar du att ta din tid och ta hand om dig framför spegeln? Oavsett behovet så har vi något som passar just dig!

Män har en fördel i att huden är en aning tjockare än på kvinnor. Det beror på testosteronet som gör att den manliga huden utsöndrar mer fett och är mer elastisk. Det är dock ingen anledning att strunta i att vårda sin hud – kroppens största organ. Det viktigaste stegen kan sammanfattas i rengöring och återfuktning. Rengör morgon och kväll med en ansiktstvätt (inte tvål och vatten). Ansiktsvatten har en porsammandragande effekt och ger din hud välbehövlig fukt. Massera in en mindre dos rengöring på fuktad hud och skölj noga. Återfukta med en fuktighetscreme. Du kan komplettera med djuprengörande produkter som scrub eller en ansiktsmask. För att minska påsar och ringar under ögonen rekommenderas en ögoncreme. Ett serum kan också vara en bra idé om du vill behandla huden med till exempel extra fuktgivare eller en antiinflammatorisk gel.

Pure Habit vill underlätta för dig och har satt ihop några paket som tar hand om din hud oavsett vem du är. Självklart kan du kombinera och plocka ihop de produkter du vill. Det viktigaste är att du tar hand om dig och handlar du genom Pure Habit så kan du förvissa dig om att produkterna inte bara är bra för din hud, ditt välbefinnande – utan också med hänsyn till vår miljö.

Sport & fritid

Gillar du att hålla igång? Kanske tränar du flera gånger i veckan? Träning är bra för hela kroppen – även för huden, men svett, frekventa duschar och utomhusträning – gör att du kan behöva ta hand om dig lite extra. Här är paketet för dig som sportar och/eller spenderar mycket tid utomhus.

Outdoors

Vistas du mycket utomhus, kanske på fjället eller i andra miljöer där huden är ofta är bar och exponeras för sol och vind? Ingen hud är den andra lik – vi tål olika mycket påfrestningar från vår omgivning, men vi har alla det gemensamt att huden kan behöva lite extra kärlek när solen skiner och vinden pinar. Det här paketet innehåller bra produkter för aktiva dagar utomhus.

Classic

Gillar du när det är klass på grejerna? Exklusivitet och kvalitet. Med eller utan skägg eftersträvar du en len och fräsch hud med lyster. Du gillar att ta hand om dig och tänker långsiktigt. I Pure Habits Classic-paket har vi satt ihop en serie av vårdande och återfuktande produkter som tar hand om dig dag som natt – år efter år. En klassisk stil åldras väl, är tidlös och fortfarande alltid modern.

Business

Vill du hålla höjd hela veckan? Du kanske jobbar mycket, men är samtidigt mån om din appearence. Du har begränsat med tid – men inser vikten av att vårda din hud. I vårt business-erbjudande ryms en hudvårdsgarderob med det allra viktigaste för dig och din hud – helt enkelt det du behöver.

Skägg- & hårvård

Om du har ansiktsbehåring, långt som kort, kan en bra skäggolja rekommenderas. Ofta kan hyn under skägget bli torr och upplevas irriterad. Det beror på att det kan vara svårt att komma ner på djupet och rengöra – men med en bra skäggolja mjukar du upp såväl hud som skägg. Här hittar du produkter för såväl kropp som knopp.