Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Skärmavbild 2020-10-30 kl. 10.06.20

Fars dag 8 nov!

Söndag den 8 november är det fars dag. I år känns det viktigare än någonsin att  visa sin uppskattning. Självklart kan man göra detta på många sätt, men en liten gåva är ofta uppskattad. Läs vidare så går vi igenom mäns hud, hudvård för män och presenttips!

Män har ofta en grövre och tjockare hud än kvinnor med större och synligare porer och fler talgkörtlar. Anledningen till detta är testosteronet som gör att den manliga huden utsöndrar mer fett och är mer elastisk. Att huden är tjockare kan ses som en fördel då den är mer tålig. Männen har även skägg som gör huden grövre med tiden, men också kan göra den ganska känslig efter åratal av rakning. Att män har grövre hud ger dock inte en anledning att strunta att vårda den, mäns hud behöver också omtanke. Huden är ändå vårt största organ!

Mannens hud kräver mindre men hudvård är fortfarande mycket viktigt!

Det man kan tänka på som man eller när man köper hudvård till en man är att man kan satsa på basen först, speciellt om man kanske är ny inom det här med hudvårt. Rengöring och återfuktning.

Hudvårdsrutin för män

Rengör morgon och kväll med en ansiktstvätt (inte tvål och vatten!). Massera in en mindre dos rengöring på fuktad hud och skölj noga. Ansiktsvatten har en porsammandragande effekt och ger din hud välbehövlig fukt. Återfukta med en fuktighetskräm.

Du kan komplettera med djuprengörande produkter som scrub eller en ansiktsmask, för bättre resultat! För att minska påsar och ringar under ögonen rekommenderas en ögoncreme. Ett serum kan senare också vara en bra idé om du vill behandla huden med till exempel extra fuktgivare eller en antiinflammatorisk gel.

Produkter har olika syften och ibland kan man titta efter vad man själv känner att ens hud kan må bra av, men rengöring och återfuktning är något man ej bör skippa – kvinna som man!

Pure habits presenttips!

Handlar du genom Pure Habit så kan du förvissa dig om att produkterna inte bara är bra för din hud, ditt välbefinnande – utan också med hänsyn till vår miljö.

Vi har produkter som passar perfekt som present på fars dag! Varför inte överraska med Bottega di lungavita Vita-age Man Face cream för ansiktet, Sweden eco schampoo for hair and body för håret och kroppen, eller Loelle Organic Beauty Beard oil för skägget?

Glad fars dag!

Klicka här för att komma till alla våra produkter för män!

Kommentera

FÅ 10% RABATT PÅ FÖRSTA KÖPET

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips och inspiration till effektiv och ren hudvård, makeup och hårvård!