Scroll Top
Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Portrait of young woman with nice glowy skin

Behåll lystern och fukten inför höstens skiftande väder med svensk ekologisk hudvård

Nu när den varma sommaren har passerat och hösten sakta men säkert kommer, behöver huden extra omtanke för att den inte ska bli torr och glåmig. På samma sätt som att årstiderna skiftar, behöver hudvårdsrutinen förändras och anpassas till det mer torra och skiftande klimatet. Då ger du din hud de bästa förutsättningarna för att klara den långa kalla svenska vintern framöver.

Med hösten och dess skiftande väder i åtanke vill vi därför ge tips på hur du kan hjälpa din hud så att den får behålla sin lyster och fukt. Så det är bra att förstå hur hudens behov förändras från sommar till höst. På sommaren fokuserar vi oftast på att hålla huden återfuktad i värmen och skyddad mot solens starka och skadliga strålar.

Hösten kännetecknas av att ha skiftande väder där det fortfarande kan spricka upp rätt så starka strålar av sol men där det även börjar komma starkare, kallare vindar, som vi alla vet kan påverka huden! Detta betyder att för att huden ska fortsätta må bra och skina även under hösten, bör hudvårdsrutinen vara mångsidig och anpassad för det svenska klimatet. Här kommer en del tips på produkter som vi erbjuder från märket Organics by Sara som är svensk hudvård speciellt utvecklad att göra under för din hud och som även är väldigt bra hudvård för torr hud. I och med att de bästa naturliga hudvårdsprodukterna är effektiva men även skonsamma mot huden, precis som Organics by Saras produkter är. Alla produkter från den här hudvårdsserien är 100% ekologiska och lokalt tillverkade i Sverige och är fullproppade med stärkande och näringsrika ingredienser – för en frisk och balanserad hud som utstrålar lugn och lyster och som även är snäll mot oss och vår jord. Med Organics by Sara får du Sveriges naturligaste hudvård som du med nöje kan använda dagligen för att undvika torr och skadad hy.

DJUPRENGÖR HUDEN, LUGNA OCH ÅTERFUKTA MED EN ANSIKTSMASK FULL AV NÄRING

Organics by Sara Powder Facial Mask Clean & Glow Mask är förmodligen den bästa ansiktsmasken för torr hy, som man kan använda för att skapa de bästa förutsättningarna genom att reparera och förbereda huden så att den ska kunna stå emot snabba väderomslag. Den här masken ger dig en silkeslen hy full med lyster. Med tre noga utvalda ingredienser sammansatta med avsikten att boosta huden, hjälper den dessutom att minska synliga porer. Sammansättningen av vit lera, Algica (kiselalger) och kollodiallt havre ger masken lugnande, djuprengörande och återfuktande egenskaper. Algica är dessutom en innovativ ingrediens som produceras ekologiskt i Sverige, vars egenskaper går att jämföras med hyaluronsyra då denna har en unik förmåga att binda fukt i huden. Den är skonsam mot känslig hud, men passar alla hudtyper eftersom den är oparfymerad och bara innehåller lugnande och balanserande ingredienser.

Lermasken är perfekt för när du vill ge huden lite extra kärlek som resulterar i en silkeslen och fräsch hud. Använd som ansiktsmask eller som en detox-rengöring. För den väldigt torra huden kan du med fördel tillsätta 5 droppar ansiktsolja till masken för en extra omhändertagande effekt. Om du vill se en video på när vi testar ansiktsmasken och mer detaljer om den kan du klicka här. 

FLOWER WATER LAVENDER FÖR EN EXTRA FUKTBOOST OCH TERAPEUTISK EFFEKT

Organics by Saras Flower Water Lavender är ett milt blommigt doftande ansiktsvatten med en terapeutisk lugnande effekt. Innehåller naturliga syror som sänker pH-värdet och hjälper huden att hitta tillbaka till sin naturliga balans. Ansiktsvattnet återfuktar huden och gör så att den efterföljande ansiktsoljan binds maximalt.

Det här ansiktsvattnet är perfekt för skifte av årstider i och med att den lugnar en stressad hud och verkar återfuktande och vårdande. Skäm bort dig med denna lyxigt doftande ansiktsvattnet i lavendel för en trevlig hemma spa-känsla som balanserar både huden och sinnet. Passar dig med normal till torr hud.

ANVÄND ETT SKYDDANDE SERUM FÖR EN SILKESLEN LYXIG KÄNSLA

Organics by Sara Oil Serum Antioxidant är ett intensivt fuktgivande oljeserum fullproppat med nyttigheter för ansiktet. Serumet har en bas av antiinflammatoriska örtextrakt i glycerin som återfuktar och lugnar huden. De antioxidantrika oljorna skyddar huden mot påfrestningar från strålning och andra yttre skadliga faktorer. Oljeserumet sjunker lätt in i huden och lämnar en återfuktad och silkeslen yta.

Kan användas som punktbehandling på andra torra eller känsliga partier på kroppen och är berikad med stärkande eteriska oljor av bland annat mandarin, bergamott och lavendel. Det är här är absolut ett av de bästa serumen som finns för torr hy på den svenska marknaden.

De här produkterna med endast ekologiska och naturliga ingredienser är skapade med kärlek och designade att hjälpa huden att hålla sig ung och frisk oavsett väder, och detsamma gäller för alla produkter från hudvårdsserien Organics by Sara.

Tanken med användningen av naturlig hudvård är att den ska hjälpa till att framhäva din naturliga skönhet. Så här har du våra bästa hösttips för att hjälpa reparera en solkysst hud, genom att lugna, återfukta och förbereda den för de kallare månaderna. Förutom dessa bra hudvårdstips finns det saker du kan göra för att öka glowen i huden, och det är att ta hand om dig genom att prioritera god nattsömn och äta näringstät mat. Som vi ofta pratar om på Pure Habit är att försöka sträva efter en holistisk hälsa, som är en livsstil, ett synsätt på livet och dig själv som människa, där du inte enbart ser din hälsa utifrån din fysiska form, utan har förståelse för att det är helheten som har betydelse där allt hänger samman. Genom att leva holistiskt tar du ansvar för olika bitar i ditt liv för att kunna må så bra som möjligt. Hälsa är så mycket mer än kondition och nyttig mat, det handlar om ditt mentala tillstånd, dina relationer, återhämtning och miljön omkring dig.

Organics by Saras fina ekologiska sortiment hittar du hos oss på purehabit.se!

Kommentera