Scroll Top
Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Cultivators haircolor review

Så färgar du håret med ekologisk hårfärg

För dig som vill undvika att använda kemikalier när du färgar håret finns ekologiska alternativ. Det indiska märket Cultivator’s har tagit fram örtbaserade färger i många olika nyanser. Så här gör du när du färgar håret med Cultivator’s ekologiska hårfärg.

Cultivator's haircolorEn förpackning innehåller 4 st påsar med ett pulver som ska blandas med varmt vatten. För kort hår räcker det med en påse, för mellanlångt hår räcker det med två och för långt hår tre till fyra. Då jag har mellanlångt hår tog jag två påsar.

Cultivator's haircolor

Varje påse ska blandas med ca 1 dl varmt vatten. Jag använde en något mindre mängd vatten för att konsistensen inte skulle bli för tunn. Rör ihop till en jämn konsistens och applicera sedan i håret. Jag använde en helt vanlig silikonpensel från köket. Bli inte skrämd av den gröna färgen, slutresultatet blir något helt annat. Blandningen luktar som beskt te och det kan vara bra att använda mörka handdukar och kläder när du färgar håret för att undvika att den färgar av sig eller om du spiller.

Cultivator's haircolor

Cultivators haircolorMitt hår fick en fin glans och lite kraftigare textur och nyansen light brown gillade jag skarpt. Täckningen blir naturlig och håret behåller de naturliga skiftningarna. Mitt hår var väldigt slitet från bad och sol och topparna var väldigt mycket ljusare. Jag gillar hur slingeffekten finns kvar även efter färgningen. Om det är första gången du färgar håret med ekologisk växtfärg så kan det ta ett litet tag innan ditt hår har vant sig och du får full effekt. Likaså om färgen är väldigt långt ifrån din naturliga hårfärg kan det behövas ett par färgningar.

Bra anledningar till att välja ekologisk hårfärg

En ekologisk färg är mer skonsam mot håret och sliter inte på samma sätt som starka kemikalier kan göra. Det är bättre för både hälsan och miljön, då du undviker att utsätta dig för ämnen som kan vara skadliga  eller att skölja ut dem. Det blir heller ingen skarp kant som kräver att färgningen hålls efter.

Steg för steg – så här gör du när du färgar håret med örtfärg:
1) Blanda pulver med varmt vatten till en jämn konsistens. Häll på lite vatten i taget för en lagom krämig konsistens. (2 påsar med ca 1,5 dl vatten till mellanlångt hår)
2) Applicera i handdukstorkat hår, använd gärna en pensel
3) Använd den medföljande plasthuvan och låt verka i 60-90 min
4) Skölj ur färgen ur håret med vatten
5) Då färgen utvecklar sig i upp till 48 timmar undvik att använda schampo under det första dygnet

KLART!

Lycka till!

CultivatoR’s

Ekologisk örtbaserad hårfärg från Cultivator’s – en nyhet hos Pure Habit. Kommer i många olika nyanser.

Kommentar (1)

Ser ut som ett fantastiskt resultat. Med ekofärg dessutom, verkar ju värt att prova Cilla

Kommentera