Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Syntetiskt eller naturligt – vad är bra och vad dåligt?

Syntetiskt eller naturligt – vad är bra och vad är dåligt?

Allt fler efterfrågar ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter fria från kemikalier och tillsatser. Men är naturliga ingredienser alltid att föredra framför syntetiska? Här försöker vi reda ut begreppen lite.

Hudvårdsprodukter innehåller ofta både naturliga och syntetiska produkter. De naturliga kan till exempel vara vatten och mineraler eller ingredienser från växt- och djurriket. De syntetiska är i sin tur naturliga ingredienser som bearbetats och processats på olika sätt. Men vissa ingredienser kan vara skadliga för hälsa och/eller miljön. EU har förbjudit ungefär 1300 ingredienser – med det är vi bäst i världen. Men okunskap och ofullständiga regelverk gör att det fortfarande finns produkter med skadliga ingredienser. Vi lär oss hela tiden mer och regelverken blir alltmer finmaskiga.

Som grundregel tror Pure Habit att naturliga ingredienser är att föredra framför syntetiska. De är oftast mindre miljöbelastande i sin tillverkning och innehåller färre skadliga substanser. Naturliga ingredienser är också mindre processade och är inte sällan ekologiskt eller biodynamiskt odlade. Därmed inte sagt att naturliga ingredienser alltid är att föredra framför syntetiska – nej, det finns fall där tillverkare inhämtar ämnen från naturen och samtidigt gör densamma en otjänst i form av en okänslighet gentemot ekosystemens gränser och den biologiska mångfalden.

Med det sagt, eftersträvar Pure Habit att tillhandahålla ett brett sortiment av hållbara produkter som inte bara är naturliga, utan också är bra för dig och bra för vår miljö. Samtidigt vill vi vara både transparenta och ödmjuka inför det faktum att vi alla hela tiden lär oss mer om ingredienser, ämnen och substanser samt dess effekter på människa och miljö. Vi vill kombinera ett modernt miljötänk med anrika hälso- och spatraditioner. Till syvende och sist handlar det om att vi vill dela med oss till dig – vår idé om en hälsosam livsstil och samtidigt ta ansvar för vår miljö.

FÅ 10% RABATT PÅ FÖRSTA KÖPET

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips och inspiration till effektiv och ren hudvård, makeup och hårvård!