Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige

Aktiv hudvård

Innovativa och välgörande produkter.

Under Aktiv hudvård informerar vi om produkter som tagits fram i syfte att åtgärda ett specifikt ändamål eller hudtillstånd. Om huden reagerar ogynnsamt är det tecken på någon form av obalans eller att huden utsätts för yttre, eller inre, påverkan. En ogynnsam reaktion kan till exempel vara rodnad, irritation efter tilltäppta porer, men också allmän glåmighet eller livlöshet. Rynkor, fina linjer och minskad elasticitet uppstår naturligt i samband med hudens ålder, men kan också påverkas med en bra återfuktning, lagom dos solexponering liksom inre hälsa från sömn, kost och motion. Aktiva hudvårdsmedel, ibland även kallat ‘cosmeceuticals’, ingår ofta i produkter såsom serum, ampuller och toners. Dessa har utvecklats under senare år för att ge huden en extra skjuts att förnya hudcellerna och kollagenet som är beståndsdelar i hudens fasta vävnader.

Samtidigt vill vi hålla koll på att det vi utsätter vår hud för inte är långsiktigt ohälsosamt för vare sig hälsan eller miljön. Därför har vi scannat marknaden efter hudvårdsprodukter som innehåller de attraktiva verksamma ämnena med en så ”ren” och ekologisk eller naturlig bas som möjligt i produkten.

Serum & boosters med attraktiva aktiva ingredienser

För en ökad cellförnyelse, extra lyster och återfuktning samt glow. Botanisera bland våra hudserum och boosters och hitta nya och gamla favoriter som lyfter den vanliga hudvårdsrutinen.

Används efter rengöring och innan den dagliga ansiktskrämen eller fuktkrämen.

Ampuller, en form av serum med hög koncentration av attraktiva aktiva ingredienser

Ampuller är en form av högkoncentrerade serum som används för ett ge den där extra boostingen och lystern inför speciella tillfällen (eller efter) samt även som behandling under längre sikt.

Efter att ampullen brutits inför användning (görs med ett enkelt ”snäpp”) kan den i regel återanvändas flera gånger om den behålls i upprätt läge så innehållet inte rinner ut.

Används utanpå huden efter rengöring och innan den dagliga ansiktskrämen eller fuktkrämen.

Toners eller ansiktsvatten verkar rengörande och återfuktande. Tar bort rester av smuts, make-up och gamla hudceller.

Ansiktsvatten också kallat toners verkar rengörande genom att ta bort rester av smuts och makeup och kan ha en porsammandragande, återfuktande eller lugnande effekt på huden. För en djupare rengöring kan de även verka lätt exfolierande på huden. Exfoliering tar bort döda hudceller och avlagringar och ger en bra grund för efterföljande produkter samt underlättar för bildningen av nya hudceller, cellförnyelse. Exfolieringen sker ofta med hjälp av en sockersyra eller så kallad AHA-syra (alfahydroxisyra), titta efter ämnen såsom lactic acid eller glucolic acid i innehållsförteckningen.

Används efter rengöring. Efter ansiktsvatten, peeling eller exfoliering, följ med passande serum och fuktkräm.

4 TIPS PÅ TONERS & ANSIKTSVATTEN!

Aktiv hudvård med effektiva vitaminer

Vitaminer är naturens egna mirakel. Det finns fettlösliga vitaminer A, D, E och K, medan alla B-vitaminer och C-vitamin är vattenlösliga. Det har länge visats att vitaminer kan ha väldigt potenta och regenererande egenskaper för huden. Historiskt har det funnits svårigheter att tillverka kosmetiska krämer med hållbara former av vitaminer, men med tiden har forskarna hittat allt bättre metoder att stabilisera vitaminerna så de bibehåller sin aktivitet på huden.

Vitamin A är den med kanske mest vetenskapligt dokumenterad effekt inom hudvård, där de fettlösliga antioxidanterna retinol, retinyl palmitat eller retinylacetat är vanligast inom kosmetika. A-vitamin i krämer stärker och förnyar huden och motverkar förtida åldrande. Kan hjälpa emot ärr, stimulerar bildandet av kollagen och fibroblasterna. Passar för solskadad och glåmig hud med synliga linjer.

Vitamin E (tokoferol) är en välbeprövad och välanvänd vitamin inom hudvård och en av de mest potenta antioxidanterna. Minskar bildandet av fria radikaler i huden och hjälper till att stärka hudens fuktbarriär. Reparerar skadad hud, verkar lugnande på torr, hård hud och har en naturlig antiinflammatorisk effekt, vårdar vid bristningar och ärr.

Vitamin C (L-askorbinsyra) är en väldigt uppskattad antioxidant som har visats effektiv att hämma de fria radikalerna som orsakar rynkor, ojämn hudton, minskad elasticitet och hudåldrande. C-vitamin är också essentiell för bildning av kollagen. Jämnar ut hudtonen och passar för daglig användning.

Vitamin B, finns i 8 olika typer inklusive folsyra, i hudvård refereras bland annat till niacinamid (B3) som lugnar huden och stärker hudens barriärfunktion samt ceramidproduktion och hjälper att binda hudens fukt vilket ger ett plumpat utseende och skyddar mot irriterande ämnen och föroreningar. Har länge använts emot hyperpigmentering och passar för hud som visar tendens till rodnad, rosacea, känslig eller torr hud.

4 TIPS PÅ HUDVÅRD MED EFFEKTIVA VITAMINER!

Beauty extras

Här hittar du hudvårdsprodukter som tagits fram för den lite speciella anledningen. Nya behov uppstår i takt med att vår miljö och våra förutsättningar ändras, vilket i sin tur leder till nya idéer och utveckling även inom hudvård.