fbpx
Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige

Vår filosofi

”We need to defend the interests of those whom we've never met and never will”
JEFFREY D. SACHS

Du, jag & naturen

Vi tror gott om folk. Vi tror att människor vill göra rätt. Att handla klimatsmart till exempel. Många av oss ser sambandet mellan våra konsumtionsmönster och planetens framtid. Pure Habit finns för dig som sätter både dig själv och din omvärld främst.

För oss är det lika självklart som enkelt – vi ska använda vår hud, utsätta oss för elementen – sol, vind och vatten (eld är vi försiktiga med). Men med en aktiv livsstil måste vi ge oss själva de bästa förutsättningarna. Det grundvärdet har vi sedan starten varit trogna.

Vi är många som vill konsumera hållbart. Men vi vet hur svårt det kan vara. Hur vet jag som konsument att det jag köper faktiskt är bra för min hud såväl som för vår natur? Pure Habit brinner för de här frågorna och vill underlätta för dig att göra smarta val. För varje enskild produkt som vi väljer att ta in i vårt sortiment gör vi en bedömning utifrån innehåll, förpackning och tillverkare. Förutom hänsyn till hälsa och miljö ska det ligga god forskning bakom visad effekt och resultat. På så vis vill vi kombinera det bästa av två världar, den ekologiska med den aktiva; resultatinriktat vetenskapliga. I vår butik har varje enskild produkt en komplett ingrediensförteckning. Här berättar vi också om tillverkarnas egna hållbarhetsarbete.

Inom EU är vi duktiga på att förbjuda farliga ämnen i hudvårdsprodukter och tester på djur är heller inte tillåtet. Det är bra och förbättringsarbetet fortsätter. Pure Habit vill att du ska vara trygg i att det du köper hos oss ska vara granskat utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Samtidigt är vi ödmjuka inför att vi hela tiden lär oss mer – därför tar vi mer än gärna emot frågor och funderingar kring vårt sortiment.

Pure Habit står för omtanke och medvetenhet. Omtanke om oss människor. Omtanke och medvetenhet om vår miljö. Vi tror att välmående och hälsa kan komma både inifrån och utifrån. När vi mår bra påverkar vi vår omgivning positivt. Samtidigt är en omvärld i balans själva förutsättningen för välbefinnande och sund hälsa. Genom att tillhandahålla ett brett sortiment av premiumprodukter från välkända varumärken som delar vår syn på hållbarhet och kvalitet är vi en butik för dig som värdesätter både dig själv och din omvärld. Tand hand om dig själv. Ta hand om vår planet.