fbpx
Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige

Pure Habits privacy policy

Det är viktigt för oss på Pure Habit att du som kund känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Här förklarar hur vi samlar in och använder din personliga information. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande. Du är alltid välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor.

Introduktion

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk nu levande person. Pure Habit AB, org. nr 559113-4852, med adress Skogsklockevägen 1, 181 57 Lidingö är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter på www.purehabit.se.

Samtycke till bearbetning

Genom att besöka och handla på www.purehabit.se och dela personuppgifter med oss godkänner du att vi använder dina personuppgifter i enlighet med villkoren i denna integritetspolicy.

Vilken typ av personuppgifter samlar ni in på www.purehabit.se?

Vi samlar in personuppgifter från dig under följande omständigheter:

  • när du handlar hos oss
  • när du prenumererar på vårt nyhetsbrev
  • när du registrerar dig för att delta i ett evenemang
  • när du går in i ett diskussionsforum/recenserar en produkt
  • när du kontaktar oss för att begära ytterligare information

Vi samlar in minsta möjliga information för att kunna hantera din förfrågan. Vi kommer att ange om informationen du ska uppge är frivillig eller obligatorisk. Vanligtvis begär vi endast ytterligare information för att vi ska kunna erbjuda det lämpligaste svaret på din fråga. Vi samlar inte in bankuppgifter eller personnummer eftersom betalning eller fakturering sker genom tredje part, Klarna.

Hur använder ni mina personuppgifter?

Vi använder endast personuppgifterna du uppger för att hantera din beställning eller kundserviceärenden och för att hantera och förbättra webbplatsen och tjänsterna som vi erbjuder dig via www.purehabit.se samt vid nödvändig hantering för uppfyllande av företagets rättsliga förpliktelser enligt lagkrav, domslut eller myndighetsbeslut enligt beskrivningen i denna integritetspolicy. Vi kan även behandla personuppgifter i samband med rekrytering- eller personaladministration och för att kunna erbjuda relevant marknadsföring.

Dina rättigheter

Du har rättighet att begära tillgång till personuppgifterna du har uppgett via www.purehabit.se, uppdatera eller korrigera dina uppgifter, avstå från att ta emot ytterligare information från Pure Habit eller begära att dina personuppgifter tas bort från våra system när som helst genom att kontakta gdpr@purehabit.se.

Tänk på att du som har en kundprofil på www.purehabit.se kan ändra vissa uppgifter direkt via Mitt Konto. Du har när som helst rätt att dra tillbaka ett medgivande du gett oss.

Vi kan ha rätt att neka din begäran ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera vissa personuppgifter. Du har också rätt till dataportabilitet förutsatt att överföringen är tekniskt möjlig och kan ske automatiskt.

Kommer ni att erbjuda mina personuppgifter till en tredje part?

I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden och driva vår affärsverksamhet kan vi avtala med andra företag eller privatpersoner för att exempelvis hantera logistik, betalningar, marknadsföring och IT-tjänster förutsatt att detta överensstämmer med grunden för hur vi har samlat in dina personuppgifter.

Ibland kan vi avslöja personuppgifter som svar på domstolsförfaranden, stämningar, offentliga utredningar eller vad som annars krävs eller är tillåtet enligt lag.

Vi tillhandahåller inte information till tredje parter för deras marknadsföringsändamål och vi annonserar inte tredje parter via e-postmeddelanden.

Vi kan, som ett resultat av en försäljning, fusion, konsolidering, ändring av kontroll, överföring av tillgångar, omorganisation eller likvidation av vårt företag (en “omorganisationshändelse”) överföra, sälja eller tilldela dina personuppgifter till tredje part som är inblandade i omorganisationshändelsen.

Hur länge behåller ni mina personuppgifter?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Vi behåller endast dina uppgifter under perioden som krävs för att hantera din beställning samt eventuella reklamationer- och garantiärenden eller förfrågningar och för att kunna erbjuda relevanta erbjudanden. Vi kommer att radera dina personuppgifter i enlighet med vår datalagringspolicy.

Är mina uppgifter säkra?

Vi har allmänt accepterade standarder för teknik och operativ säkerhet för att skydda personuppgifter från förlust, missbruk, ändringar eller förstörelse. Vi kräver att alla anställda och huvudansvariga förvarar personuppgifter konfidentiellt och endast behörig personal har tillgång till denna information.

Internationella överföringar

Vi strävar alltid efter att dina personuppgifter ska behandlas inom EU/EES. För att kunna tillhandahålla dig tjänster via www.purehabit.se kan vi behöva överföra relevanta personuppgifter till land utanför EU/EES som kanske inte erbjuder motsvariga skyddsnivåer för personuppgifter de tillhandahålls i jämförelse med vad som erbjuds enligt den europeiska dataskyddslagen. Om dina personuppgifter överförs internationellt kommer vi att vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa säkerheten och sekretessen i enlighet med gällande dataskyddslagar.

Uppdateringar av denna integritetspolicy

Vi kan emellanåt komma att ändra eller uppdatera denna integritetspolicy. Du kommer att kunna se när vi senast uppdaterade integritetsmeddelandet eftersom vi kommer att inkludera ett revisionsdatum. Ändringar och tillägg till detta integritetsmeddelande gäller från och med publiceringsdatum. Läs igenom detta integritetsmeddelande ibland för att kontrollera om vi har gjort ändringar kring hur vi använder dina personuppgifter.

Kontakta oss

Om du har några frågor om Pure Habits integritetspolicy kan du kontakta oss via e-post på gdpr@purehabit.se.

Senast reviderad 25 maj 2018

Cookies

Vi samlar automatiskt in information från användare av denna webbplats samt när du bestämmer dig för att uppge information till oss, till exempel när du fyller i ett formulär på www.purehabit.se. Denna information behandlas med tillförsikt och används endast av Pure Habit enligt villkoren i vår integritetspolicy.

Vi kan använda cookies för att bevara och ibland spåra information om dig. Cookies är små textfiler som laddas ner på din dator eller mobilenhet när du besöker en webbplats eller en app. Din webbläsare skickar sedan dessa cookies till webbplatsen eller appen vid varje efterföljande besök så att de kan känna igen dig och komma ihåg saker som personliga detaljer eller användarinställningar. Cookies skadar inte ditt system. Du kan återställa webbläsaren för att vägra cookies eller varna dig när en cookie skickas.

För att förbättra din upplevelse och förbättra vår service till dig använder vi cookies för systemadministration och analys av vår webbplats. Detta ger oss information om antalet besökare på olika delar av vår webbplats.

Pure Habit delar inte dessa uppgifter med tredje part. Våra cookies lagrar inte känsliga uppgifter, som till exempel ditt namn eller adress, de låter oss helt enkelt bara förstå beteenden på webbplatsen för att hjälpa oss förbättra din upplevelse. Om du dock vill begränsa, blockera eller ta bort cookies från www.purehabit.se eller någon annan webbplats kan du göra det genom din webbläsare. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies.