Scroll Top
Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Powder Facial Mask

Få glow med superalgen algica

Organics By Sara har med stor omsorg och noggrannhet skapat den perfekta pulvermasken med endast tre beståndsdelar. Kolloidalt havre, Algica och vit lera blev tillsammans Powder Facial Mask. Allt din hy behöver för återfuktning och ett hälsosamt glow. Det mest genialiska med denna masken är att den kommer i pulverform. Den blandas enkelt med vatten vid varje användning vilket ger en helt färsk mask vid varje applicering.

Från Frankrike kommer den mineralrika soltorkade vita leran. Den både rengör på djupet likt en detoxeffekt samtidigt som den är mild mot huden. Den rekommenderas dessutom ofta till känslig hud då den är mildare än till exempel den gröna leran. Den enda svårigheten med den vita leran är att den snor fukt från huden vilket en innovativ lösning på problemet hittades och den kallas Algica.

Algica är den nya superalgen som tillverkas av företaget Swedish Algae Factory på Västkusten. De arbetar för en klimatpositiv industri och har som mål att ta tillvara på jordens egna resurser med omsorg. Algica är full av OH-grupper som binder fukt och samtidigt är den effektiv på att absorbera föroreningar, svett och olja. Den rena och naturlig råvaran har en unik porös struktur och dessa egenskaper tillsammans ger en unik förmåga att rengöra huden utan att torka ut den.

Algicas otroliga egenskaper att binda fukt har visats i studier vara lika bra som den populära ingrediensen hyaluronsyra. Studier har även påvisat attAlgica kan fungera som bärare av andra aktiva ingredienser. Algica har även visat sig vara effektiv i leave-on-produkter då den fungerar som en effektiv anti-pollution-ingrediens när den får sitta kvar på huden. Detta tack vare att den kan förhindra föroreningar att penetrera huden och fungera som en SPF-booster. Målet är då att den kan fungera som ett helt naturligt solskydd. Vem vet, kanske har vi även fler nya innovationer att vänta (eller önska) från Organics by Sara?

Den tredje ingrediensen som kompletterar denna fantastiska mask är kolloidalt havremjöl. Kolloidalt innebär att havren är extra fint fördelad vilket gör att man får ut maximal nytta av havrens egenskaper. Havre innehåller flera bioaktiva ämnen. Bioaktiva ämnen är enkelt förklarat växternas egna superkrafter som bildas för att ge skydd och skapa möjlighet till att växa och frodas.

HAVRENS OLIKA EGENSKAPER

Saponiner – Ett milt rengörande ämne och har djuprengörande egenskaper

Aventramider – Ger lugnande och antiinflammatorisk effekt, bra mot irriterad och röd hud

Betaglukaner – Fibrer som sväller ger fyllighet till masken och blir “slemmig” i kontakt med vatten

Peptider – Korta aminosyror som främjar uppbyggnaden av kollagen

Så här gör du, steg för steg

Steg 1 Blanda lika delar pulver och vatten
Steg 2 Applicera med pensel eller fingrar på väl rengjord hud
Steg 3 Låt verka i 5 min
Steg 4 Torka av med fuktad handduk och avsluta med din vanliga rutin

NÅGRA AV VÅRA TIPS:

  • Rengör huden med hjälp av en rengöringsolja innan applicering av masken. Vi rekommenderar Cleansing Oil Sensitive skin.
  • För att boosta huden än mer, låt masken sitta kvar lite längre och fukta den då och då men ansiktsvatten under tiden för att inte låta masken torka på huden. Här passar både Flower Water Tea Tree eller Flower water lavender.
  • Det går även bra att variera masken själv med hjälp av att byta ut vattnet mot avsvalnat örtte. Till exempel kamomill som har lugnande egenskaper. Perfekt för extra torr hud!

Vi har testat masken och så här tyckte vi:

Först och främst kändes det oerhört lyxigt att få blanda ihop sin egen mask och sedan applicera den direkt, det gav känslan av att vara på ett spa. Dessutom är det lite snällare mot plånboken i det långa loppet då den räcker till ungefär åtta helt färska appliceringar.

Den kändes sval och snäll mot huden vid applicering vilket gör den perfekt för känsligare hud. Den var väldigt enkel att torka av och huden lämnades len, återfuktad och framförallt med nyvunnen lyster.

Organics by Sara Powder Facial MaskPowder Facial MaskÖversikt
Lägg till i varukorg

Kommentera