Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
yoga

SÅ STÄLLER DU OM TILL EN HOLISTISK LIVSSTIL

Hur skapar vi balans i livet? Vi människor orienterar oss ständigt mot det lyckliga livet. Länge har hälsa för oss framställts som en siffra på vågen och kalorisnåla maträtter. Nu är det annorlunda. Det holistiska synsättet har erövrat världen med sin mänskliga syn på livet och fått oss förstå vikten av helheten och inte vikten på din kropp, där vårt mentala är minst lika viktigt som vår fysiska hälsa, om inte viktigare. Så ställer du om till en holistisk livsstil.

Vad innebär holistisk hälsa?

Holistisk hälsa är en livsstil, ett synsätt på livet och dig själv som människa. Du ser inte enbart din hälsa utifrån din fysiska form, utan har förståelse för att det är helheten som har betydelse där allt hänger samman. Genom att leva holistiskt tar du ansvar för olika bitar i ditt lev för att kunna må så bra som möjligt. Hälsa är så mycket mer än kondition och nyttig mat, det handlar om ditt mentala tillstånd, dina relationer, återhämtning och miljön omkring dig.

Delarna som gör helheten

För att du ska kunna må bra så bra du bara kan och känna välbefinnande i ditt liv behöver du vårda olika element som påverkar din helhetshälsa. Varje del är viktig för dig eftersom det är när du underhåller dem som du skapar balans i livet.

Kost & sömn

Först och främst behöver vi se till att grundläggande delar fungerar. Kost och sömn kan tyckas låta uttjatat, men är grundläggande för att du ska kunna fungera optimalt. Vi bör ge oss själva den återhämtning och näring som vår kropp och sinne behöver, känna efter när vi behöver vila och ser över vårt näringsintag. Holistisk hälsa förespråkar inga förbud, utan att vi äter en varierande kost som får både själen och kroppen att må bra. Vila när du behöver och ät näringsrik mat som gör din kropp stark och pigg. Se till att få i dig tillräckligt med vitaminer för att boosta immunförsvaret och din energi.

Det fysiska – Rörelse

För det andra mår vi bra av att röra på oss. Den holistiska livsstilen förespråkar att vi ska röra på oss med syftet att ge kärlek till oss själva, inte för att förändra hur vi ser ut. Vi ska hylla kroppen genom rörelse för allt vad den kan. Dansa, springa, hoppa, lyfta. Ägna oss åt rörelse som är rolig, som ger energi och styrka till kroppen, men likaså till vårt mentala tillstånd. Hitta din form av rörelse som får dig att vilja fortsätta. Kanske är promenader i skogen och yoga det du mår allra bäst av? Känn efter vad din kropp behöver just nu.

Det mentala & emotionella

Ett annat viktigt element är vår mentala och emotionella hälsa som skulle kunna ses som kaptenen i livet. Hur väl du mår inombords kommer spegla hur väl du tar hand om de andra elementen. Känslor och tankar styr oss. Om grundkänslan inombords är negativ kan det vara svårare att ta hand om oss själva och ge oss själva det vi behöver. Det mentala påverkar de andra delarna samtidigt som elementen påverkar det mentala – allt hänger samman. Det är viktigt att öva på självkärlek, hitta en grundkärlek till dig själv och att faktiskt inse att du är värd att må bra och tas hand om.

Det sociala – våra Relationer

Relationer och den sociala aspekten i våra liv har en stor inverkan på oss som individer och i vårt mående. Människan behöver goda relationer, både i privatlivet och i arbetslivet eftersom vi mår bra av människor som stärker oss inifrån och ut. Dessutom har ensamhet och isolering en negativ inverkan på vår helhetshälsa eftersom vi missar gemenskapen och känslan av att vara en del av något större. Se till att ringa en vän eller gå en promenad med en familjemedlem för att boosta själen med sociala interaktioner. Alternativt mötas på en digital fika!

Miljön runt om oss

Ytterligare ett element i den holistiska livsstilen är miljön omkring oss. Att leva utifrån det holistiska synsättet innebär att ta hänsyn till vilka produkter vi väljer att använda. Pure Habits filosofi handlar om att vi tar hand om naturen genom hållbara produkter som är snälla mot naturen som dessutom vårdar miljön även i huden, där ett helhetstänk är grunden. Vilka ingredienser innehåller produkterna, hur påverkar de vår planet i stort och hur får dem huden att må samt reagera? Genom att välja ekologiska och naturliga skönhetsprodukter tar du hänsyn till helheten! Förutom att huden mår bättre och planeten jublar så känns det också rätt i hjärtat.

Så kommer du igång med en holistisk livsstil

 • Reflektera över hur du mår just nu. För att kunna göra en förändring till ett gladare liv behöver du först komma till insikt att du behöver och framförallt vill göra en förändring. Fundera kring det olika delarna här ovan. Vad behöver du mer av? I vilket element behöver du göra en förändring? Hur påverkar det dig i din vardag?
 • Hitta din form av rörelse. Alla tycker inte om att gå till gymmet och lyfta tungt. Kanske är hemmaträning, promenader och yoga dina favoriter? Fortsätt med det! Bara du rör på dig. Rörelse skapar rörelse även i andra delar i vårt liv som får oss att känna att vi tar oss framåt. Dessutom frigör rörelse endorfiner.
 • Meditera. Skriv. Måla. Läs. Andas. Vad som än får dig att vara i nuet. Sök dig till aktiviteter som ger ett inre lugn och harmoni som faktiskt får dig att känna glädje i livet.
 • Se över ditt badrumsskåp. Är dina produkter snälla mot dig? Tar dem hänsyn till din hudriktigt? Satsa på naturliga och ekologiska skönhetsprodukter för ett holistiskt tänk som tar hänsyn till helheten. Pure Habit gör det enkelt för dig att välja grön skönhet med sitt breda handplockade sortiment med sin holistiska filosofi.
 • Var snäll mot dig själv. Att leva holistiskt innebär att minska på kraven på sig själv. Det finns inga rätt eller fel, utan du ska utgå från dig själv och vad du mår bra av. Även om du väljer en holistisk livsstil innebär inte det att livet kommer vara i balans varje dag. Framförallt så måste vi testa oss fram vad vi mår bra av vilket är en process i sig. Att leva holistiskt innebär att även på en dålig dag förstå sig själv och vara okej med det.

Fördelar med att leva holistiskt

 • Ökar chansen att leva det liv du vill eftersom du får kontroll över bitarna i ditt liv.
 • Lever mer i nuet eftersom du blir mer medveten
 • Ökar din självkärlek på grund av dina val
 • Lever hälsosamt inifrån och ut
 • Tar hand om naturen samt din huds miljö
 • Skapar balans i livet

Sammanfattningsvis hoppas vi att vi kunnat inspirera dig till den holistiska livsstilen. Här finns inga pekpinnar, utan verktyg som du verkligen kan ha nytta av för att du ska må så bra du bara kan och skapa den balans i livet som du är värd. Ta hand om dig.

Varma hälsningar, Pure Habit

Kommentera

FÅ 10% RABATT PÅ FÖRSTA KÖPET

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips och inspiration till effektiv och ren hudvård, makeup och hårvård!