Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Så väljer du rätt färg på din foundation

Så väljer du rätt färg på din foundation

När du väljer nyans på din foundation ska du försöka hitta en färg som ser naturlig ut på dig. Den ska vara så lik din hudton som möjligt så att den smälter in i huden.

Kalla, varma och neutrala undertoner

Börja med att titta på om du har en varm, kall eller neutral ton på din hud. En kall ton går mot rosa, kan vara lite gråaktig och med ytliga blålila blodkärl. En varm ton är mer gul och gyllene med blodkärl som går åt det gröna hållet. En neutral ligger där emellan. Du kan få en fingervisning genom att titta på undersidan av din underarm.

Välj sedan en foundation som går i den ton som du själv har i kombination med om du har en ljus eller mörkare hudfärg. En för ljus nyans lägger sig som en hinna över och ger ett livlöst intryck. Väljer du en för mörk nyans kan det vara svårt att få din foundation att se naturlig och jämn ut.

Fast eller flytande foundation

Det finns många olika varianter av foundation, fast eller flytande och med olika täckningsgrad. Här får du utgå från vad du trivs med och vill ha för look. En fast foundation ger ett mattare slutresultat och beroende på vilken borste och teknik du använder så täcker den olika mycket. Något att tänka på är att med lätt hand och svepande rörelser utgå från mitten av ansiktet och utåt. För mycket foundation lägger sig i fina linjer så dra borsten mot linjerna i ansiktet för bästa resultat. Det finns flytande foundations som återfuktar och som kan vara särskilt lämplig för den med torr hy. För känslig hy är mineralfoundation att rekommendera.

Applicera på käke och hals

Testa att applicera den på käken och ner mot halsen i dagsljus för att se vilken färg som ser bäst ut på din hud. Låt färgen torka in ordentligt innan du bestämmer dig. Vi kan ha olika hudton på ansikte, hals eller händer så välj inte färg genom att applicera den på handen.

Blanda nyanser

Det är också en bra idé att ha två nyanser som du kan blanda för att anpassa färgen efter en solkysst look på sommarhalvåret och en lite ljusare för vintern. Undertonen på din hud är alltid densamma oavsett om du är solbränd eller inte, så det behåll din kalla, varma eller neutrala ton och anpassa skalan från ljust till mörkt.

Foundation kall, neutral och varm underton

Kommentar (1)

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Kommentera