Scroll Top
Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige

Test av: Terese & Soon Everyday-serie!

Ett test av Terese & Soon Everyday serie: Everyday cleansing mousse och Everyday face moisturizer

Hej på er! Jag ska idag recensera Terese & Soons Everyday cleansing mousse, en ekologisk mousse innehållande bergamottolja och citrongräs, och Everyday face moisturizer, en ekologisk återfuktande och antibakteriell ansiktskräm med bergamott, neroliolja och svarta vinbär – rik på vitamin C och E.

Kort om Terese & Soon: Det är ett nytt ekologiskt märke som värderar både kvalitet och natur. Deras produkter ska passa alla hudtyper, och är 100% naturliga! Mer information om Terese & Soon finns på deras hemsida: http://www.teresesoon.se/

Då kör vi igång!

Everyday Cleansing mousse

Då jag har blandhy (känslig, oljig, aknebenägen, torr) var jag osäker på hur denna mousse skulle fungera för mig. Delvis om den skulle rengöra ordentligt, då den är mild och skonsamt, och jag ändå behöver en ordentlig rengöring med tanke på att min hy är delvis ojlig och aknebenägen. Men också, då jag i princip varje dag använder smink, om den skulle vara stark nog för att få bort detta.

När jag provade moussen för första gången märkte jag många fördelar.

  • Den luktar underbart! Citrongräset doftar otroligt fräscht och gott. Men samtidigt en väldigt naturlig och verkligen inte överväldigande doft.
  • Konsistensen är återfuktande och nästan lite oljig – man märker att det är en kvalitetsprodukt. Den är mer åt det kompakta hållet och detta leder mig in på nästa punkt.
  • Den är väldigt dryg! Jag har testat många mousser i mina dar, och tog lika mycket som jag brukar ta av dem. Jag märkte då att jag kunde ha tagit en tredjedel. Väldigt prisvärd när den är så pass dryg.

Den var lätt att fördela på ansiktet och till min stora glädje rengjorde den huden ordentligt. Samtidigt kändes huden väldigt återfuktad efter. Jag har varit med om att många mousser varit väldigt starkt uttorkande för att “rengöra” ordentligt, och lämnat huden torr och med en känsla av att den ändå ej rengjorde ordentligt.

När jag andra dagen provade moussen när sminket skulle bort var jag lika glad över hur bra den fungerade, den tog av sminket fortare än när jag tidigare rengjorde med olja (vilket är det som fungerat bäst för mig hittills). Dock då detta är en rengöringsmousse ska man se till att inte få den i ögonen, utan där kan man få använda en annan produkt för att få bort det sista. Får man den i ögonen kan det svida.

Everyday Face Moisturizer

Som jag tidigare nämnt har jag en riktigt svår hud att ta hand om, och många delar jag måste “underhålla”. Vissa krämer har varit för tunga för min hud, vilken gjort den mer oljig och finnar har poppat upp. Samtidigt har vissa krämer varit för uttorkande, för att de ska rengöra och bekämpa oljan/aknen. Detta har gjort min känsliga och delvis torra hud ännu mer känslig och torr.

Under mitt 25-åriga liv har jag hittat ett antal krämer som jag känner fungerar för mig med den huden jag har. Och då har jag också provat väldigt många ansiktskrämer, antagligen många fler än den vanliga svenska tjejen, på grund av min hudtyp och generella skönhetsintresse. Så, jag var väldigt spänd över hur denna kräm skulle fungera för mig.

När jag provade den första gången tyckte jag den doftade alldeles lagom, och väldigt fräscht. Eftersom denna kräm ska på huden vill man inte att den ska lukta för mycket, då det antagligen kommer lingra kvar hela dagen. Det var precis en lagom mängd doft! Och en väldigt god doft som sagt.

Precis som utlovat höll fukten hela dagen, och huden kändes inte tung, irriterad eller täppt, alla de sakerna jag tyvärr fått uppleva tidigare. Tvärtom var krämen både ordentligt återfuktande och kändes lätt och behaglig på huden. Och precis som med moussen räckte det med en väldigt liten mängd, en pump är precis rätt mängd!

Till min stora förvåning fungerade den också perfekt under smink. Huden blev så pass återfuktad att foundationen gled på otroligt bra och sjönk in perfekt. Inte heller för oljig då foundationen lätt kan glida omkring och lägga sig på ytan av huden. Tänk bara på, speciellt om du har oljig hud, att inte ta mer än en pump. Då undviker du någon onödig glans.

Denna kräm kommer jag lägga i min fina samling av få krämer min hud mår bra av. Det är verkligen en ovanlighet kan jag säga. Sen har den ett jättefint trälock, som ett plus i kanten! Det ger verkligen den där extra känslan av lyx, utöver det underbara innehållet.

Jag rekommenderar verkligen dessa produkter starkt, oavsett vad du har för hudtyp. De är också otroligt dryga som sagt och det blir väldigt prisvärt i slutändan, detta är riktiga kvalitetsprodukter.

Prova och se själva vad ni tycker, kommentera gärna era åsikter nedan! 🙂

Test utfört av Carolina, Pure Habit.

Relaterade inlägg

Kommentar (1)

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Kommentera