Scroll Top
Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Whamisa

Test av Whamisa – Fermenterad hudvård och k-beauty

Jag har normalt sett inte problem med oren hud, finnar och stora porer – men som många med mig känner till är sommar och semestertid en period då det poppar upp små problem här och där i ansiktet. Detta trots att jag stressar mindre, sover bättre och låter hyn vila från smink. Däremot är jag noga och stänger in huden under tjocka lager solkräm på dagarna för att skydda från solens strålar. Senare på kvällarna är det lätt hänt att jag glömmer eller slarvar med ansiktsrengöringen – när jag inte har något synligt smink som påminner. Så i år tänkte jag att jag skulle ta med några produkter mot fet hy och stora porer och se om det hjälper och blev nyfiken på K-Beauty och fermenterad hudvård.

Vad är fermenterad hudvård?

Fermenterad hudvård har länge varit trendigt i Korea och nu ser vi att det kommer mer och mer även här. Whamisa är ett koreanskt innovativt märke och en av pionjärerna som under 15 år forskat och utvecklat sina serier – serier som bygger på just fermentering. Fermenterad mat är känt sen länge genom till exempel surkål och kimchi. Vid fermentering låter man råvaran jäsa i en kontrollerad process varvid hälsosamma bakterier vaknar och börjar producera mjölksyra och kolsyra. Det gör maten mer hälsosam och smakrik. Vid fermentering får kroppen i sig mer vitaminer och mineraler, medan mjölksyrabakterierna stärker immunförsvaret.

Principen är densamma vid hudvård, fermenterade ingredienser innehåller mer antioxidanter och näringsämnen jämfört med produkter som inte är fermenterade. Processen producerar även andra nyttiga näringsämnen som är gynnsamma för hudens välmående – aminosyror och peptider bidrar till att bryta ner ingredienser, något som i sin tur förbättrar absorptionen.
Under sommarsemestern hängde jag mycet på landet. Väl här hann det inte gå många dagar innan jag som ett brev på posten fick fetare hy, ett par blemmor och synliga porer på nästippen efter att smörjt in ansiktet med solskyddscreme. Jag plockade fram mina produkter och började varsamt rengöra och peela ansiktet med Whamisa Organic Flowers Peeling Finger Mitt. Därefter masserade jag in Whamisa Apple Sebum Treatment och avslutade med några duschar av en annan favoritprodukt, Derma-E hydrating mist. Och vilken omedelbar effekt och vilket glow jag fick på kvällen! Huden kändes direkt så ren och lätt och jag kände mig strålande och fräsch varje gång jag passerade min spegelbild. De små blemmorna jag ådragit mig försvann sen efter bara ett par dagars användning av Apple Sebum Tretament och huden fortsatte kännas ren, lätt och fräsch sommaren igenom. Har ni minsta problem med oren hy tycker jag verkligen ni ska ge Whamisa en chans för jag har nog nästan aldrig upplevt en snabbare och mer uppenbar effekt. Whamisa har många produkter och nedan kan ni läsa mer om de två jag testat – rekommenderar dem varmt.

Whamisa Organic Flowers Peeling Finger Mitt: Pore Care

Det här är en burk med små peelingvantar, otroligt smart utformat. Det ser ut som bommullspads men det finns en öppning på mitten så att du kan sticka in två fingrar och enkelt massera över ansiktet. Vanten innehåller exfolianter såsom betainsalicylat och fruktsyror samt närande och fuktgivande krysantemum, aloe leaf, vilket varsamt exfolierar huden, rengör porer, återfuktar och tar bort döda hudceller. Den är jätteskön och skonsam att massera i ansiktet efter rengöring. Två max tre gånger i veckan är fullt tillräckligt och när du är färdigmasserad ska du noggrant skölja av ansiktet innan du fortsätter med din kvällsrutin.

Whamisa Organic Flowers Sebum Treatment

Det här en än fuktgivare som du applicerar genom att noggrant massera in i hela ansiktet efter rengöring. Den är anpassad för oljigare hudtyper då den behandlar överskott av talgproduktion med sina ekologiska ingredienser som teblad, äppelextrakt, camellia och maskrosjäst som förnyar, ljusar upp samt lugnar och minskar inflammationer.
Antingen applicerar du den innan din fuktcreme som ett serum eller så gör du tvärtom, masserar in efter serumet. Jag har testat olika varianter – efter mitt serum eller som ett serum följt av Derma-E hydrating mist eller min vanliga fuktkräm och jag tycker alla varianter fungerar lika bra. Däremot känner jag tydligt att den inte kan användas enbart för sig själv utan det behöver tillföras fukt.

Den är relativt tunn i konsistensen, vilket jag först ställde mig frågande till, men den känns bara lätt och sval på huden. Och vilken fräsch doft den har. Jag förespråkar normalt sett doftfri hudvård, men den här är helt oemotståndlig. Den doftar intensivt lime/citron skulle jag säga, men ändå inte så pass att det blir för mycket utan det känns bara superfräscht.
Jag gillar också förpackningen som är en pumpflaska. Ingenting läcker i necessären och du behöver inte i ned fingrarna i någon burk och du ser lätt hur mkt som finns kvar i flaskan. Jag har använt min flitigt i sommar både morgon och kväll och det har inte gått åt alls mycket så den känns också väldigt dryg.

Det här var som sagt två produkter från Whamisa men det finns många fler i sortimentet och jag är nyfiken på att upptäcka dem nu också.

Ingrid Paulsson är en aktiv person som gillar att ta hand om sig själv och bryr sig om sin omgivning. Ett krävande, men givande jobb i läkemedelsbranschen varvas med ett stort socialt umgänge, sena kvällar med vänner och träning. Följ henne på Pure Habits blogg där hon delar med sig av sina erfarenheter.

Whamisa Organic Flowers Peeling Finger Mitt
Whamisa Organic Seeds Peeling Finger Mitt Pore CareÖversikt
Lägg till i varukorg

Relaterade inlägg

Kommentera