Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Organics by Sara test av hudvårdsrutin

Test Organics by Sara

Trial Pack Combination Skin – Antiseptisk och läkande

Att köpa ett testkit för att prova ett nytt märke eller en ny produkt är en utmärkt idé. Du får chans att testa utan att köpa de större originalflaskorna – och dessutom är storleken perfekt att ta med på resan.

Organics by Sara har just såna provpaket för sin bästsäljande hudvårdsrutin, baserad på sköna, välgörande oljor, särskilt framtagna för funktion och olika hudtyper. Jag har provat den!

Min hy har varit ur balans, så jag valde paketet för Combination skin – antiseptiskt och läkande. Paketet innehåller fyra fina glasflaskor, med Cleansing oil tea tree, eye makeup remover, Flower water Tea tree och Oil Serum antioxidant. Dessutom medföljer en rengöringssvamp och tydliga instruktioner.

Är du inte redan bekant med oil cleansing method (ocm) kan en kort presentation vara på sin plats: Du tvättar ansiktet genom att massera in olja och torka bort, sedan avslutar du med ett par ytterligare droppar olja som smörjs in. Verkar det kladdigt? Inte ett dugg! Oljan löser fett och torkas noggrant bort. Metoden är oerhört skonsam för huden, återfuktar och kräver endast ett par droppar olja. Läs mer om ocm här.

Organics by Saras resekit/prova på-paket sägs räcka i två veckor. Kanhända var jag lite för frikostig i användandet, för mitt tog slut på tio dagar. Men vilka tio dagar vi hade tillsammans!

Jag var glad för de utförliga instruktionerna, men efter ett par dagar kunder jag lägga ifrån mig pappret och njuta av mina morgon- och kvällsrutiner. Kortfattat kan sägas att kvällsrutinen innehåller sminkborttagning, tvättning, ansiktsvatten och ansiktsserum. På morgonen räcker ansiktsvattnet och ett par droppar ansiktsserum.

Både sminkborttagningsoljan och tvättoljan är jättesköna och effektiva. Att få bort allt smink är inga problem och med hjälp av den medföljande svampen är det också lätt att få bort eventuella oljerester. Ansiktet känns rent och fräscht. Den antioxidantiska serumet har en härlig struktur, den kombinerar att vara lätt att smörja in med en djupgående mjukgörande känsla som sitter i hela dagen, eller natten.

Tea tree-doften för mig tillbaka till ungdomen, då den australiensiska örten skulle läka varenda acne-hy i grannskapet, men sanningen är att tea tree har antiseptiska egenskaper med en läkande effekt på huden. Min lite mer mogna hy mår nog bättre av en mindre dos tea tree och nästa gång ska jag välja paketet för just mogen hy. Jag har hört rykten om att ansiktsoljan i det paketet doftar magiskt. Den här kombinationen fungerar utmärkt för yngre hy och för den som behöver balansera huden. Notera också att Oil Serum antioxidant nominerades till bästa serum i Organic beauty award 2019. Väl värt!

  • Oljornas olika strukturer märks väl och de fungerar ypperligt tillsammans
  • Hyn mår bättre och är mer återfuktad än på länge
  • Älskar att tvättoljan är lätt att torka av och att ansiktsserumet lätt går in i huden
  • Extra plus för rengöringssvampen som verkligen gör sitt jobb
  • Doften av tea tree blir lite för mycket för mig
  • Det tar ett par dagar innan rutinen sitter

Pernilla Norlander är kommunikatör, skribent och brinner för hållbarhet. För drygt tio år sedan började hon intressera sig för naturlig och ekologisk hudvård och har aldrig tittat tillbaka.

Relaterade inlägg

Kommentera

FÅ 10% RABATT PÅ FÖRSTA KÖPET

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips och inspiration till effektiv och ren hudvård, makeup och hårvård!