Scroll Top
Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
TS (20)

Hudvård specifikt anpassad för honom

Mäns hud är något tjockare än kvinnors. Det beror på testosteronet som gör att den manliga huden utsöndrar mer fett och är mer elastisk. En manlig hud kräver mindre, men trots det är det viktigt att ta hand om kroppens största organ -huden. Här finner du ekologisk och naturlig hudvård specifikt anpassad för honom.om

Rengöring

Talgproduktionen hos män är dubbelt så stor som hos kvinnor och därför kan huden lätt bli fet och glansig. Om du har dessa utmaningar med din hud kan en bra djuprengöring vara till hjälp. Bra manlig hudvård kan hjälpa dig att ta bort orenheter i huden som i annat fall senare kan leda till akne.

Ett bra första steg i en hudvårdsrutin är en rengöring som tar bort smuts och orenheter på huden. Det finns olika typer av rengöring. En klassisk rengöringstyp är The Organic Pharmacy Men Deep Cleansing Face Wash som är mild och samtidigt djupt rengörande. Sväller av, gör huden ren och skyddar med aloe, grönt te och sjögräs. Ta en liten mängd ansiktsrengöring i handflatan. Addera vatten och löddra upp. Tvätta ansiktet och undvik ögonen.

En annan rengöringstyp är olja. Whamisa men cleansing oil är en ekologisk rengöringsolja som ger näring och fukt till huden. Innehåller naturliga fermenterade ingredienser. Växtolja och växtsmör och skyddar huden med antioxidanter, aloe- och bambubladsextrakt, olivolja, gurkmeja och kamomill fuktar, lugnar och rengör huden följsamt.

Ett bra sista steg i en rengöringsrutin är att addera en toner. En toner/ansiktsvatten tar bort överflödigt smuts och säkrar att ansiktet är ordentligt rent. Sweden Eco refreshing toner är ett ekologiskt uppfriskande ansikts- och rakvatten med grönt te och trollhassel. Lugnar och återfuktar huden efter tvätt och rakning. Ger en fräsch känsla, sluter porerna och återställer hudens pH-värde.

Återfuktning

Efter rengöring är det viktigt att addera fukt för att bevara fuktbalansen i huden. Applicera en dagkräm morgon och kväll. Ett supertips är Sweden Ecos ekologiska moisturiser som kan användas som både en dagkräm, nattgele och after shave balm. Innehåller aloe vera, parakrasse och hyaluronsyra vilket ger huden fukt och näring för att hålla sig mjuk och fräsch. Passar för alla hudtyper.

Serum

Om du vill maximera din huds fukt är serum något för dig. Serumet tränger djupare ner i huden och når de levande hudcellerna. Kerstin Florians men clarifying berryplus repair serum är en produkt i klass som reparerar, mjukgör och återställer huden. Rik på vitaminer, mineraler och aminosyror. Applicera morgon och kväll på rengjord hud. Applicera sedan dag/nattkräm.

För Skägget

Vid rakning är det bra att använda sig av en shaving soap, t.ex från Sweden Eco som förbereder huden. Mjukgör huden samtidigt som den återfuktar och minimerar hudirritationer. Applicera sedan en after shave balm som lugnar och återfuktar huden. Anpassad för manlig hud och dess behov.

En skäggolja kan vara bra att ha till hands, eftersom huden under skägget lätt bli torr och irriterad på grund av att det kan vara svårt att komma åt med rengöringen under stråna. Använd en olja som mjukar upp både skägg och hud.

Här hittar du mer hudvård för honom.

Kommentera