Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Skärmavbild 2020-10-28 kl. 14.18.31

Undvik hälsofarligt smink i Halloween

Årets skrämselhögtid står för dörren och barn (och vuxna) förbereder sig för bus eller godis och ser över sina halloweenutstyrslar. Men vad som är skrämmande på riktigt är att många billigare barnsmink innehåller giftiga ämnen som kan vara både hormonstörande och allergiframkallande. Pure Habits urval av smink och make-up vårdar och är snällt mot huden – vilket så klart är särskilt viktigt när det handlar om barn.

Sveriges största miljöorganisation, Naturskyddsföreningen, har tidigare gjort en undersökning och kunnat påvisa att flera ledande butiker som vänder sig till barn säljer smink och ansiktsmålning som är hälsofarliga. Pure Habits sortimentet är noga testat och våra produkter är fria från giftiga ämnen. Vårt omfattande ekologiska sortiment innebär också att produkterna är snälla mot miljön. Vi vill påpeka att även naturligt baserade produkter kan orsaka klåda och irritation så prova er försiktigt fram.

Giftigt smink hade 3-årsgräns

Naturskyddsföreningens test påvisar att risken att billigt smink och ansiktsmålning som vänder sig till barn är hälsofarlig är överhängande. I en av Sveriges ledande butiker innehöll hela 7 av 10 produkter misstänkt hormonstörande ämnen – det rör sig om ansiktsfärg, vitt och svart krämpuder och läppstift. En av dessa produkter har en åldersgräns på bara tre år.

Ny lagstiftning behövs

Idag täcks inte hormonstörande ämnen av lagstiftningen, eftersom det saknas fastställda kriterier för vad ett hormonstörande ämne är. Pure habit hakar på en enad miljörörelse som anser att EU snarast bör fastslå kriterier för dessa.

Pure Habits gröna favoriter

För smink och make-up fria från hälsoskadligt innehåll, kolla till exempel in gröna favoriter som:

Den 31 oktober tar vi på oss våra läskigaste kostymer och sminkar upp våra barn till små monster. Låt det bli en läskig högtid utan läskiga ämnen.

Happy Halloween!

Psst.. kolla gärna in detta inspirerande inlägg av Organic Beauty Blogger med 6 enkla ‘Non-Toxic’ Halloweensminkningar!

Make-up

Vi väljer produkter som är snälla mot hud och hälsa.

Kommentera

FÅ 10% RABATT PÅ FÖRSTA KÖPET

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips och inspiration till effektiv och ren hudvård, makeup och hårvård!