Snabba leveranser & fri frakt i hela Sverige
Så kommer du igång med vårens hudvårdsrutin

5 tips på hur du snabbt kommer igång med vårens hudvårdsrutin

Äntligen är det dags för våren med soliga och varma dagar. Efterlängtad efter lång vinter. Det innebär inte bara att garderoben behöver bytas ut mot vårens lättare plagg, utan det är även en bra idé att se över dina hudvårdsprodukter i badrumsskåpet för att förbereda din hud för förändring. För att underlätta för dig och för att du snabbt ska komma igång med vårens hudvårdsrutin har vi listat de bästa tipsen och skönhetsprodukterna här. 

#1 Vårens hudvårdsrutin:
Gör din hud ren och fräsch med SKRUBB eller PEELING

Vintern kan ha en ganska dramatisk effekt på din hys tillstånd och göra den torr och glåmig. Därför är det första steget är att se till att rensa huden med en effektiv peeling. En peeling hjälper dig inte bara med att bli av med gamla, döda hudceller. Det hjälper även till att boosta din cirkulation och stimulera ny hudproduktion. Över tid tenderar våra porer att bli tilltäppta av föroreningar, olja, makeup och trista hudceller. Därför behöver vi exfoliera för att hålla huden fräsch och ren! För att få det bästa resultatet förbered först huden med att använda en mild ansiktsrengöring. Följ upp med ångbad i några minuter så att porerna öppnas. Sedan är det dags för peeling. 

Så kommer du igång med vårens hudvårdsrutinVåra naturliga och ekologiska Skrubbfavoriter till vårens hudvårdsrutin finner du här: 

#2 Vårens hudvårdsrutin:
Gör din hud ännu piggare med ANSIKTSMASK

Det andra steget till att förbereda huden för våren som ett utmärkt komplement till peeling är ansiktsmask. Det är en extra boost som din hy kan behöva emellanåt och hjälper till att fylla på med fukt, avlägsna överflödig olja och rensa porerna. Dessutom gör ansiktsmasken att alla dina andra hudvårdsprodukter fungerar mer effektivt. Så om du vill att din fuktkräm, serum och nattkräm ska fungera snabbare och djupare, då är en ansiktsmask ett måste! Det är också den perfekta hudvårdsbehandlingen som kan hjälpa dig med dina hudproblem eller bara ett tillfälle för att samtidigt slappna av och njuta på soffan med en varm kopp te. 

Dessutom finns det ansiktsmasker som går att sova med. De är verkligen som en dröm för huden och som en extra intensiv fuktinpackning. Man vaknar alldeles mjuk och slät på morgonen vilket känns underbart. Du applicerar fuktmask istället din vanliga nattkräm ungefär 2-3 gånger i veckan.  

Tips på ansiktsmasker till vårens Så kommer du igång med vårens hudvårdsrutinhudvårdsrutin:

BIODROGA MD MICROLIFT SHEET MASK SINGLE  innehåller hyaluronsyra och ger omedelbar effekt och utfyllnad. Passar för alla hudtyper och mogen hy.

THE ORGANIC PHARMACY HONEY & JASMINE MASK  anti-age ansiktsmask, återfuktar huden på djupet. Passar alla hudtyper och även torr hy.

NIOD VOICEMAIL MASQUE  lämnas över natten, resulterar i utvilad hy,  förfinad hudtextur och ökad lyster från första användningen. Passar normal hy, fet hy och blandhy.

 

#3 Vårens hudvårdsrutin:
Boosta huden lite extra efter vintern med Serum

Det tredje tipset för att få glow inför våren är att addera ett serum med vitaminer på morgonen och på kvällen. Serum är mer högkoncentrerat av aktiva ingredienser än dagkräm och olja och brukar innehålla kraftfulla ingredienser som C-vitamin, peptider, retinol, hyaluronsyra och liknande. Den tunnare konsistensen når djupast ner i huden av dina produkter och ger därmed också bäst effekt på hudens levande celler. Fyll på ditt badrumsskåp med ett serum för en snabb boost av extra fukt, lyster, fin klarhet och pigga upp huden – den perfekta vårens hudvårdsrutin. Läs mer om C-Vitamin i hudvård här.

Våra naturliga serumfavoriter:Så kommer du igång med vårens hudvårdsrutin

#4 Vårens hudvårdsrutin:
Återfukta huden

Det fjärde tipsen är att återfukta huden. För den bästa känslan i huden behöver du anpassa hudkräm efter säsong. Därför ska du byta från vinterns rikliga kräm till en lite lättare och mer balanserande variant. När du återfuktar huden förebygger du många hudproblem såsom torr hud, uppkomst av finnar och pormaskar, förändringar i utseendet som för tidigt åldrande, trött och slitet utseende. Applicera dagkräm på morgonen och nattkräm på kvällen. Att hålla huden återfuktad är en av de viktigaste utmaningarna du kan ta dig an. Men om du gör det regelbundet får du frisk och fräsch hud. Du kan även använda en ansikstmist eller toner före dagkrämen för en extra boost av fukt. Glöm inte heller att fylla på med vatten, gärna med citron. Att dricka vatten är nog det äldsta beautytipset som går att finna.

Våra favoriter som ger dig fukten Så kommer du igång med vårens hudvårdsrutindin hud behöver:

BIODROGA MD ANTI-AGE COLLAGEN BOOST DAY CARE Vindruvkärnsextrakt och E-vitaminacetat dagkräm med hyaluronsyra och UVA/UVB-skydd som återfuktar, skyddar, verkar antioxidativt. Passar för alla hudtyper och mogen hud.

KERSTIN FLORIAN REHYDRATING LIPOSOME DAY CRÈME – skyddar och bibehåller hudens fuktbalans hela dagen. Passar till känslig, normal och torr hy.

DERMA E SENSITIVE SKIN MOISTURIZING CREAM minskar ålderns tecken och känslighet med en oljefri, parfymfri gel som återfuktar. Passar blandhy, känslig och mogen hy.

#5 Vårens hudvårdsrutin:
Skydda din hud med produkter som innehåller SPF

Hudvårdsprodukter med solskydd är ett måste året runt men särskilt viktigt när solen är stark. Det är vårt femte tips till  vårens hudvårdsrutin. Vårsolen är stark och huden är ovan vid solen efter vinterhalvåret. Risken för solskador är därför större. Många hudkrämer och foundations innehåller SPF, men ibland är det inte tillräckligt. Vi rekommenderar att använda minst SPF 30 för ansiktet men bäst är SPF 50. Applicera ett extra lager innan du använder primer/foundation/BB cream. Ett bra UV-skydd ger dig ett perfekt skydd mot UVA/UVB strålar och miljöföroreningar. En kraftfull en kraftfull antioxidant och den absolut viktigaste faktorn för att förhindra ett för tidigt åldrande av huden. 

Tips på solskydd i vår är:

Så här kommer du igång med vårens hudvårdsrutin

Glöm inte din kropp

För att förbereda sig för våren och för att känna sig pigg och vara på topp får du inte glömma bort att ta hand om din kropp i övrigt. Se till att du dricker mycket vatten under dagen, sover tillräcklig på natten, rengör kroppen ordentlig med detox, får i dig en bra kost och motionerar ute så att du få frisk luft. Samt skrubba huden på kroppen mjuk och len, återfukta och skydda dig mot solen. Läs mer om holistisk livsstil här.

spring skincareGlad vår önskar vi dig!

Team Pure Habit

Kommentera

FÅ 10% RABATT PÅ FÖRSTA KÖPET

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips och inspiration till effektiv och ren hudvård, makeup och hårvård!